Rekken JO8 wint eerste wedstrijd overtuigend van Trias

Zaterdag 28 januari beloofde een spannende en leuke dag te worden voor de JO8 van Rekken, het was namelijk tijd voor de eerste competitiewedstrijd! De jongens trainen al een half jaar samen, op dinsdag onder begeleiding van Wessel Nijhof en Ramon Nijbroek en op donderdag onder begeleiding van Jesse Holkenborg en Thije Vergeer, maar speelden nog geen wedstrijden. Met 8 jongens en 3 trainers reisden wij af naar Winterswijk, om het op te nemen tegen Trias. De jongens waren fit en hadden er zin in. Om 10.00 was het tijd voor de aftrap, en de wedstrijd begon gelijk goed voor Rekken. Binnen een paar minuten stonden wij al op voorsprong door een doelpunt van Dex. Even later ontsnapte Dex weer aan de verdediging van Trias en stond het alweer 0-2. Dex besloot dat 2 doelpunten nog niet genoeg waren, en prikte er binnen 5 minuten nog een bij: 0-3. Na de korte break zwakten we helaas iets af en kregen we 2 doelpunten om de oren. De ruststand was dan ook 2-3.  Na de rust schoten we uit de startblokken, binnen een paar minuten stond het alweer 2-6, door doelpunten van Raf, Sven en Roan. Verdedigers Bas en Gijs zorgden er op hun beurt voor dat de aanvallers van Trias er niet meer door kwamen. Na de korte break bleven wij goed spelen en werd de score al snel uitgebreid naar 2-7 door een fraai lobje van Huub. Ook Leon wist te scoren na een mooie individuele actie: 2-8. Het slotakkoord was vervolgens voor Dex, hij wist zijn 4e te scoren en de stand naar 2-9 te brengen. Dit was dan ook de eindstand.

Al met al een zeer geslaagde eerste wedstrijd voor de JO8! Volgende week gaan wij het opnemen tegen VIOS Beltrum.